Genel Sağlık

Glikolik Asit

Glikolik Asit Nedir? , Glikolik Asit Ne İşe Yarar? , Glikolik Asit Peeling ? , Glikolik Asit Nasıl Kullanılır? , Glikolik Asit Doa Kimya- Doa Kozmetik , Glikolik Asitin Faydaları Nelerdir?

Bu yazımızda sizlere glikolik asit hakkında bilmeniz gereken her şeyi aktaracağız. Glikolik asitle peeling yapımını ve Glikolik asitin yararları, nereden alacağınızı ve kullanırken dikkat etmeniz gereken hususlar üzerinde duracağız. İyi okumalar dileriz.

Glikolik Asit Nedir?

 

Glikolik asit, AHA’nın (alfa hidroksi asitler) olarak bilinen aktif bileşikler grubunun bir parçasıdır. Şeker kamışı,pancar,üzüm ve meyvelerde doğal olarak bulunan alfa hidroksit asit (AFA) ilk grubunun ilk üyesi olan bir asit çeşididir. Hem alkol hem asit fonksiyonuna sahip en küçük organik moleküldür. Genellikle şeker kamışından elde edildiği biliniyor olsa da günümüz de daha çok kimyasal sentezle elde edilmektedir.


Glikolik Asit Ne İşe Yarar?Glikolik Asit Nedir?

 

Ciltteki ölü derilerden kurtulmak,gözenekleri açmak, hafif kırışıklıkların görünümünü azaltmak amaçlı yapılan cildi soyma işlemine “Peeling” denir. Glikolik asit de peelingin etken maddesini oluşturur. Yüksek konsantrasyondaki glikolik asitler genellikle kimyasal peeling amacıyla kullanılmaktadır. Düşük konsantrasyonlar ise hafif kırışıklıklar gidermek, cilt lekeleri,siyah noktalar ve sivilcelere bakım amacıyla kullanılmaktadır.

Glikolik asiti bir çok sktör farklı işlerde kullanmaktadır. Fakat burada önemli olan cilt bakımındaki kullanımıdır. Cilt temizleme ürünlerinde %5 kullanılırken,kremlerde %10 , kimyasal peelinglerde %30 a varan oranlarda kullanılmaktadır. Peeling işlemlerinde genellikle glikolik asit kullanılır ancak bazı ürünlerde diğer asitlerle kombinasyonuna rastlamak mümkün.

Glikolik Asit Peeling ?

Cildin üst tabakası ile reaksiyona girerek, sebum ve hücreleri birbirine bağlayan diğer maddeleri çözerek parçalara ayırır. Küçük moleküllerden oluşur, cilde derin ve kolay bir şekilde nüfuz edebilir. Bu, ince çizgileri, sivilce , siyah nokta, donukluk, yağlılık ve düzensiz dokuları tedavi etmede en etkili olanıdır.
Ölü cilt hücrelerini temizleyerek daha pürüzsüz, daha parlak, daha genç görünen bir cildi açığa çıkarır.
Peeling dışında günlük kullanım için Glikolik Asit’i doğal maddelerle birleştiren bir nemlendirici olarak kullanılabilir. ( düşük oranlarda tabiki % 5 , % 10 gibi ). Kolajen artışı,ciltte gerginlik ve gözeneklerde sıkılaşma sağlar.Glikolik Asit Peeling ?

Glikolik Asit Nasıl Kullanılır?

Cilde özel bir fırça ya da pamuk yardımı ile cilde baskı yapılmadan uygulanır. Maksimum 5-10 dakika sonra cilt yıkanarak temizlenir. Geçici olarak yanma batma hissi verebilir,kendiliğinden geçen kızarıklıklar meydana gelebilir. Hangi konsantrasyon yüzdesinin kullanılacağı cilt tipine göre değişiklik gösterebilir. Cilde uygulandıktan sonra direk güneş ışığına çıkılması tavsiye edilmemektedir. Bazı ciltlerde tahriş edici etki gösterebilir. Yaz aylarında kullanıldığında faktörü yüksek olan koruyucularla birlikte kullanılması tavsiye edilir. Uçuk,yanık ve alerjisi olan, çok etkili sivilce ilaçları kullanan kişilerin kullanmaması gerekir.
Glikolik Asit Nereden Alınır

Glikolik asiti satan birçok firma vardır fakat glikolik asti alırken dikkat etmek ve sahte ürünler almamak gerekir. Aşağıda önericeğimiz firma kendini kanıtlamış ve bu konuda zirve olan kaliteli ve güvenilir bir firmadır.

Glikolik Asit Doa Kimya- Doa Kozmetik

‘’ Kozmetik ürün değildir. Profesyonel kullanım içindir. ‘’ uyarısı ile tanıtılan doakimya glikolik asit hakkında aşağıdaki bilgiler yer almaktadır. ‘’Kimyasal peeling yani soyma işlemi için kullanılan asittir. Tedavi edici özellikleri bulunmamaktadır, kozmetik ürün değildir, güzellik merkezleri tarafından uygulanan kimyasal peeling işleminde kullanılan kimyasal asittir. Profesyonel kullanım için üretilmektedir. Ürün hiçbir surette ilaç değildir. Ürünün kullanımı ve saklanması sürecinde bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Ürünün asit oranı ve asit içeriği DOA kimya güvencesindedir. ‘’

Glikolik AsitGlikolik Asit

‘’Bu asitler üst deride soyma işlevi yaptıkları için dikkatli kulanılmalı, uygulandıktan sonra iyi muhafaza edilmeli ve uygulanan bölgelerin bakımları yapılmalıdır.

Bu ürün % 95 saf su ve ekstra saf % 5 Glikolik Asit içermektedir.’’

Ayrıca firma kimler için kullanımının sakıncalı olduğunu ve kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri de büyük harfler ile uyarı olarak yazmaktadır.

• HAMİLE ve EMZİREN KADINLARIN KULLANMASI SAKINCALIDIR
• GÖZÜNÜZE TEMAS ETTİRMEYİNİZ, GÖZE TEMAS ETMESİ DURUMUNDA BOL SUYLA DURULAYINIZ.
• ÜRÜNÜ SERİN GÜNEŞ IŞIĞI ALMAYAN, ÇOCUKLARIN ERİŞEMEYECEĞİ YERDE MUHAFAZA EDİNİZ.

Glikolik Asitin Faydaları Nelerdir?

Glikolik asit’i, cilt tedavileri için çok etkili olan değişik oranlarda bulunan kimyasal peeling ajanı olarak hassas ciltlerde kullanmak için yeterince güvenli olmanın yanı sıra günlük cilt bakım rutininizde tahrişe yol açmadan kullanılabilir. Bu özellikle yüz bakımı, yüz leke giderici, sivilce izi, cilt çatlaklarında son derece etkilidir. Glikolik asitin faydaları ise şöyledir.Glikolik Asitin Faydaları Nelerdir?

  • Şeker kamışı, ananas ve şeker pancarı gibi bitkilerden elde edilen botanik özellikleri, P soriasis, Melasma ve Seboreik keratosis gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcı olur.
  • Glikolik Asit, ciltten çıkan ölü hücrelerin en dış tabakasını etkili bir şekilde çıkararak, daha parlak ve taze bir cilde sahip olmanızı sağlar.
  • Glikolik Asit içeren ürünler, ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi yaraların, cilt renklerinin ve yaşlanma belirtilerinin tedavisinde sıklıkla kullanılır. Donuk, pigmentli veya yaşlanan bir cildiniz varsa, haftada bir kez glikolik asit tedavisi yapabilirsiniz.
  • Su moleküllerini havadan cilt dokusuna aktarabilir ve herhangi bir kayıp nemi yeniden doldurabilir. Bu, düşük mukavemetlerde kullanıldığında nemlendiricilerde etkili bir madde yapar.
  • Çalışmalar glikolik asitin; kollajen üretimini artırmaya yardımcı olduğunu göstermektedir . Kollajen, cilt dokusunun sağlam kalmasına ve kırışıklıklara karşı korunmasına yardımcı olan hayati bir yapısal proteindir. Düşük mukavemetlerde glikolik asitin ;  anti-aging nemlendiriciler veya yüz maskeleri içerisine eklenebilir.

 

Devamını Gör

SanalDoctor

sanaldoctor.com administrator

Benzer Yazılar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir