Genel Sağlık

Fındık Yağı

Fındık Yağı Nedir ? Nasıl Elde Edilir ? ,Fındık Yağı'nın Faydaları Nelerdir?,Saç için Fındık Yağı,Cilt için Fındık Yağı ,Cilt İçin Fındık Yağı Faydaları 

Fındık fındık ağacında yetişmektedir ve Türkiye fındık üretiminden 1 numaradır. Fındıkların botanik adı Corylus avellana’dır.  Kümelerde büyürler ve hemen hemen tüm somunu kaplayan koruyucu kabuklu meşe palamudu büyüklüğündedir. Gelişirken, fındık yeşildir ancak olgunlaştıklarında güzel bir çikolata kahvesine  dönüşürler. Olgunlaşmadan ve ağacın dışına düşmeden önce  yaklaşık 7 ile  8 ay süre büyürler. Kuruyemişler, popüler Nutellada kullanılmak üzere tatlandırıcılar için pralin yapmaktan oldukça popülerdir. Popülerlik kazanmaya devam etmesini diğer nedeni de  fındık yağı  olarak güzellik için kullanımıdır. Bizlerde bu makalemizde sizlere fındık yağının nasıl elde edildiği ve  daha saç, cilt gibi kozmetik amaçlar için nasıl kullanıldığını aktaracağız. İyi okumalar dileriz.

Fındık Yağı Nedir ? Nasıl Elde Edilir ? 

Fındık YağıFındık yağı soğuk presleme yöntemi ile elde edilir ve bu sayede yağın lezzetine veya beslenmesine zarar verilmez. Aynı zamanda rafine edilebilir, bu da kavrulmuş fındıkların, ikinci ekstraksiyonun iki kez, kimyasal bir arıtma işlemiyle filtrelenerek tamamlanmasını sağlar. Rafine fındık yağı, daha az besin maddesi ile birlikte daha az lezzet içerir. Fındık yağı, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, amino asitler, şekerler, organik asitler ve vitaminler içerir. Palmitik, palmitoleik, stearik, oleik, linoleik, linolenik, araşidik, gadoleik ve oleik asit içeren behenik yağ asitlerini oldukça büyük bir miktarda barındırmaktadır.  Fındık yağı, su buharlaşmasının önlenmesine yardımcı olan linoleik asitin varlığı nedeniyle mükemmel bir nemlendiricidir.

Fındık Yağı’nın Faydaları Nelerdir?

 

Kuruyemişlerin genel olarak çok sağlıklı oldukları düşünülür, ancak fındıklar aşırı protein, vitamin ve yağ asitleri barındırmaktadır ve bundan kaynaklı doğu oranlarda tüketilmelidir. Bundan kaynaklı özellikle cilt ve saç bakımında fındık yağı kullanılır.

Saç için Fındık Yağı

 

Fındık yağı saç derisi ile birlikte saçınızı besleyebilen yağ asitleri, proteinler ve vitaminlerden oluşan bir güç yağdır. Saç köklerinin büyümesini sağlamak ve saç derisi masajları için ideal olan sadece saç köklerini uyarmak ve beslemek dışında kuru  saç derisini hafifletmek ve güneşten korumak için mükemmel bir yağdır. İster inanın ister inanmayın, ancak saç derisinde güneş yanığı olabilir. Besin maddelerinin, minerallerin, flavonoidlerin ve antioksidanların yüksek bileşimi nedeniyle, bu, cilt hücrelerimiz üzerinde olumlu etkileri olan ve saç derisinde yaşlanma ile mücadele eden gençleştirici bir yağdır.

Kadınlar yıl boyunca saçlarını renklendiriyorlar ancak yaz aylarında bu davranış daha fazla hale gelmektedir. Tüm bu renklendirmeler, liflerin kurumasına neden olur ve kuru  saçın yumuşatılmasına yardımcı olmasıyla birlikte saçları  renklerin tutulması için yardımcı olmasını sağlar. Renklendirme işlemine tabi tutulmuş teller için ideal bir yağ olmasını sağlar. Şampuanlamadan önce bu yağı saçınıza sürmek, saçı daha yumuşak tutmak ve daha uzun ömürlü bir renk sağlamak için harika bir yoldur, ancak birçok renk uygulanmış saç ürünü de formülünde fındık yağı barındırmaktadır. Fındık yağı da saçınızın doğal parlaklığını geri kazandırarak koyu saçları parlak ve güzel tutar. Nemli iklimlerde bile kıvırcık saçların nem dengesi sağlayarak  saçın nemini kilitlenmeye yardımcı olur.

Cilt için Fındık Yağı 

 

  • Fındık yağında tanenler gibi sağlıklı flavonoidlerde bol miktarda bulunur ve bu fındıkları son derece etkili büzücü yapar. Fındık yağının büzücü niteliği, yağın epidermisin üzerindeki gözeneklerden ıslanmasına yardımcı olur ve bu sayede sonuçta  sivilce ve siyah noktaların iyileşmesini sağlar. Diğer taraftan, antibakteriyel özellikler, ciltteki zararlı bakterilerin kovulmasına yardımcı olur.
  • Cilt için fındık yağının bir başka faydası da, güneşin dahili UV ışınlarını filtrelemede yardımcı olan cilt için doğal güneş kremi olarak davranmasıdır. Bu özel fındık yağı kalitesi nedeniyle, çok sayıda güneş koruyucu losyonu ve kreminde bir bileşen olarak kullanılmaktadır. Fındık yağı, güneşin UV ışınlarının olumsuz etkilerinden cildi korumak için oldukça etkili olan E vitamini ile doludur. Fındık yağını avokado, ceviz ve susam tohumu ile harmanlayarak bir formülasyon hazırlayın ve sağlıklı ve parlak kalmasını sağlamak için aynı rutini cildinize uygulayın.
  • Fındık yağında bol miktarda bulunan E vitamini ve sağlıklı yağlar, cildin iyi beslenmiş ve nemlendirilmesinde yardımcı olur. Bu nedenle, cildin pürüzsüz ve yumuşak dokusunu dengeli tutunmaya yardımcı olan cilt için mükemmel bir krem olarak hareket eder.
  • Sadece bir fincan fındık E vitamininin yaklaşık% 85’ini içerir. Fındık, aynı zamanda A, C ve K vitaminleri ile doldurulur. Bu vitaminler, cildin gençliğini, kırışıklıkların ve kıvrımların oluşmasını önleyen bireysel ve tek başına çalışır. İnce çizgilerin kaşta veya yüzdeki erken gelişimi de kontrol etmeye yardımcı olur  ve böylece cildinizin yaşlanma sürecinin başlangıcını geciktirir. Antioksidanlarda bol miktarda bulunan A ve C vitaminlerinin kombine etkileri, ince çizgilerin ve kıvrımların görünümünü kontrol eden ciltten serbest radikalleri ve toksinleri uzaklaştırır.

Cilt İçin Fındık Yağı Faydaları 

 

  • Fındık yağı ile cilt bakımı yapmanız  cildin sağlığının ve cildin renginin optimum kalmasını sağla  Antioksidanlar, serbest radikallerle ve kanda dolaşan diğer zararlı toksinlerle mücadelede inanılmaz derecede verimlidir. Antioksidanlar cildinize geri dönüşü olmayan zarar verme potansiyeline sahip serbest radikallerin derisini temizler. Epidermis ayrıca güneşin ölümcül UVA ve UVB ışınlarından korunur. Daha sonra, fındıklardaki flavonoidlerle birlikte antioksidanlar yeni cilt hücrelerinin gelişimini hızlandırır ve ölü hücreleri ortadan kaldırır. Bu gençleştirme ve canlandırma süreci, cildinizin daha genç ve parlak görünmesini sağlar.
  • Fındık yağının hafif nemlendirici ve yumuşatıcı özellikleri, özellikle hassas ve kuru ciltler için  ideal bir doğal koşullandırıcı yapar. Fındık yağı, kuru cilt yağ asitlerinin rehidrasyonuna katkıda bulunan linoleik asit gibi çok sayıda önemli yağ asidine sahiptir. Bu nedenle cilt için  fındık yağı kuru cilt sorunları için en iyi ilaçlardan biri olarak kabul edilir. Cildin elastikiyetini etkin bir şekilde artırır.
  • Cilt için fındık yağı faydaları arasında cilt dokularının nemlendirilmesi ve yumuşatılması yer alır. Bu E vitamini, fitosterol ve stearik asitlerin varlığına bağlıdır. Yüz için fındık yağının magnezyum, kalsiyum ve potasyum içeriği, cildin düzenli olarak yumuşatılmasına yardımcı olur.
  • Cilt için fındık yağı faydaları güçlü bir şekilde antibakteriyel özelliği içerir. Bu yağ, cildin gözeneklerini sıkılaştırır ve  sivilceler dışında çatlamış dudaklar, çatlaklar, yara izleri vb. Cilt sorunları için antibakteriyel bir ilaç olarak çalışan sebum sekresyonu oluşturur.
  • Son olarak fındık yağı, ölü cilt hücrelerini canlandırmaya   yardımcı olur. Cildi etkili bir şekilde yeniden canlandırır. Yağın besin değeri yüz, vücut ve ellerde cilt için güzellik bakımı olarak çalışmasına yardımcı olur.

Yazımız burada sona etmektedir , sabırla okuduğunuz için teşekkür ederiz. Konumuzla alakalı olarak aşağıdaki yazılarımıza da bakabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Çörek Otu Yağı

Cilt için Kuşburnu Yağı

Zeytinyağı ile Saç Bakımı Nasıl Yapılır ?

Devamını Gör

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir